Desfasurarea activitatilor din proiectele Erasmus+ aflate in derulare:

:: Water, wind and sun – ecology can be fun


:: Eco Step in Europe


:: Chain Reaction

*******************

Suntem  buzoieni, dar şi europeni !

Cu scopul de a încuraja învăţarea limbilor străine si a cooperării transnaţionale, de a promova conştiinţa interculturală şi inovaţia în ceea ce priveşte metodele pedagogice şi tehnicile informaţionale, Şcoala Gimnaziala Nr. 7 Buzău a aplicat şi a obţinut finanţarea a 3 proiecte ERASMUS +.

Primul proiect Erasmus+, intitulat Water, wind and sun – ecology can be fun se va desfăşura pe o perioadă de 2 ani ( 2018-2020 ) și se bazează pe cooperarea între şcoli din următoarele ţări: Polonia – ţara coordonatoare, Italia, România şi Lituania. Proiectul are ca obiective creșterea conștiinței pro-ecologice în rândul elevilor, calcularea consumului de energie acasă și la școală, descoperirea de modalități de reducere a consumului ridicat de energie, familiarizarea elevilor cu sursele de energie alternativă, precum și extinderea competențelor elevilor în domeniul construirii de machete.

Cooperarea oferă partenerilor oportunitatea cunoaşterii reciproce a ţărilor, culturilor, modalităţilor de gândire şi stilurilor de viaţă  şi, de asemenea, posibilitatea înţelegerii şi aprecierii acestora. Reuniunile cu colegii din diferite ţări europene sunt o oportunitate oferită profesorilor de a cunoaşte alte sisteme educaţionale şi metode de predare ce pot inspira inovaţia în şcoală. Proiectul permite elevilor să comunice într-o limbă străină, să lucreze în echipă pentru a realiza obiectivele propuse, să cunoască obiceiurile şi stilul de viaţă al elevilor din şcolile partenere. (coordonator IVAN IULIANA)

Eco Step in Europe (2018-1-LT01-KA229-046984_5)  este un parteneriat strategic  care se va derula in perioada 1.09.2018-31.08.2020,  intre scoli din Lituania (tara coordonatoare) Romania, Croatia, Slovenia si Portugalia. Acest parteneriat are ca scop dezvoltarea constiintei civice, crearea unor comportamente de turist ecoresponsabil si popularizarea culturii si traditiilor din tarile partenere care contribuie la mostenirea culturala a UE. Elevii si profesorii vor lua parte la activitati pe urmatoarele teme: Ce este „ECO-TURISMUL ?”, „De ce reciclam?”, „Mancare sanatoasa”, „Mijloace de transport ECO”, „Fii ECO ACTIV pentru un viitor mai bun!”. Elevii care vor participa la activitati si mobilitati se incadreaza in grupul tinta de elevi cu varste intre 12-17 ani. Ei vor lua parte la dezbateri, intalniri cu reprezentanti din turism si de la protectia mediului, vor analiza cauzele degradarii siturilor turistice si vor propune solutii, vor participa la workshopuri si vor vizita fabrici de reciclare. Activitatile din cadrul parteneriatelor ERASMUS+ sunt finantate de UE prin Programul ERASMUS+.

Chain Reaction (NR. 2018-1-PL01-KA229-050669_2) are ca si coordonator: Szkola podstawowa Nr. 154 z Oddzialami Integracyjnymi Nr. 154, POLONIAParteneri: Sc. Gimnaziala Nr. 7, Buzau, Romania, Grundzales pamatskola,  Letonia, Detska Gradina 79, Sofia, BulgariaOsnovna Skola “Sucidar”, Split, Croatia. Obiectivele parteneriatului sunt: motivarea elevilor de a invata cu ajutorul unor lectii care sa reflecte legatura intre ceea ce se preda la scoala si viata realastimularea creativitatii profesorilor de a folosi bicicleta ca pretext si factor de atractie in lectiile de engleza, stiinte, tehnologie, arta si ecologieimbunatatirea competentelor ITpromovarea unor noi metode de predare-invatare bazate pe creativitate si inovare. Profesorii  vor realiza  si aplica la clasa iscenarii de lectii la limba engleza, la stiinte si biologie, tehnologie/TIC  folosind ca si pretext bicicleta.  Elevii vor partcipa si la competitia de biciclete, vor invata masuri de prim ajutor, vor invata sa faca reparatii minore la bicicleta si astfel acest mijloc de transport eco va fi elementul de legatura intre scoala si elevi, parinti. Speram sa atragem atentia si comunitatii locale si sa creasca numarul pistelor de biciclete din orasul nostru!

 

Sari la conținut