Erasmus+ 2020-2022
# Migrant’s UR hope
Nr. 2020-1-FR01-KA229-080488_3
Parteneri in proiect :
OGEC Stella Maris Sainte Anne- France
Groupe scolaire Immaculée Damville- France
Hadji Mina Pashov- Bulgaria
Scoala Gimnaziala Nr. 7, Buzau, România
Obiectivele proiectului :
- promovarea incluziunii sociale,
- imbogatirea cunostintelor despre efectele migratiilor in istorie,
- promovarea multiculturalismului si a diversitatii culturale,
- importanta cunoasterii limbilor straine
- dezvoltarea competentelor de comunicare.
Activitatile proiectului :
:: LOGO
:: Chestionare
:: Prezentari ale scolilor si ale tarilor implicate in proiect (schimb de informatii culturale)
:: Prezentari pe tema: “Originile mele, cine sunt eu?”(arborele genealogic al familiei, situatii concrete ale elevilor care au trait povestea emigrarii)
:: Prezentari pe tema emigrarii : Personalitati care au gasit succesul peste hotare
:: Contributia popoarelor migratoare la bogatia culturala a Europei. Muzica, dansuri si costume traditionale.
:: Vizionare de filme documentare pe tema emigrantilor. Discutii pe tema integrarii in societate.
:: Comunicare pe teme Toleranta/ Curaj/ Incredere pe platforma eTwinning
:: Postere cu mesaje despre impactul migratiei in societate.
:: Coregrafie – Spectacol pe tema perceptiei celor din jur, adaptare, integrare, solidaritate.
:: Chestionar final.
https://view.genial.ly/63353d9d81746f001770ecee/video-presentation-erasmus-migrants-u-r-hope
The project partners are six primary schools from the Czech Republic (Karviná), Cyprus (Larnaca), Lithuania (Šiauliai), Portugal (Barreiro), Romania (Buzau) and Spain (Granada).
MOBILITIES:
November 2021 – Karviná (CZE)
March 2022 – Granada (SPA)
May 2022 – Larnaca (CYP)
October 2022 – Šiauliai (LTU)
March 2023 – Buzau (ROM)
May 2023 – Larnaca (CPY)
Our Work: Food Waste in our homes (ROM)
#4-10.10.2021 – Săptămâna mondială a spaţiului cosmic
Săptămâna mondială a spaţiului cosmic este marcată anual între 4 şi 10 octombrie, fiind o oportunitate excelentă pentru organizaţiile din întreaga lume să se reunească, să inspire şi să stimuleze interesul pentru spaţiu, pentru ştiinţele dedicate spaţiului şi pentru educaţie în domeniu.
Săptămâna mondială a spaţiului cosmic este o sărbătoare a spaţiului, declarată de ONU, în cadrul căreia evenimentele sunt organizate de mii de organizaţii, inclusiv agenţii spaţiale, companii aerospaţiale, cluburi de astronomie şi muzee.
Ediţia din 2021 a Săptămânii mondiale a spaţiului (World Space Week – WSW) are la bază tema „Femeile în spaţiu”, tema fiind în concordanță cu obiectivele proiectului Erasmus+” Past, present, future- it is all in the sky”, cu nr. de referință 2020-1-PL01-KA229-082143_2, 2020-2022.
Săptămâna Mondială a Spațiului 2021, a sărbătorit realizările și contribuțiile femeilor din sectorul spațial și științe, oferind următoarei generații posibilitatea de a fi prezentate modelele feminine din întreaga lume. Elevii școlii noastre au făcut cercetări pe internet despre impactul incredibil pe care l-au avut femeile asupra sectorului spațial și al științei și au sărbătorit unele dintre numeroasele femei uimitoare care au făcut parte din călătoria noastră către stele. Cercetările efectuate de elevi au avut drept rezultat realizarea unei expoziții în holul școlii.
Activitatea a fost coordonată la nivelul instituției de prof. Aristotel Doinița și prof. Tudorache Maria.
#26.09.2021 – ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR
Ziua Europeană a Limbilor este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul / multilingvismul, învățarea limbilor străine pe durata vieții. Obiectivele activitatii au fost: sensibilizarea elevilor asupra importanței învățării limbilor străine și diversificarea gamei de limbi învățate, în scopul de a crește plurilingvismul si înțelegerea interculturală ; promovarea diversitatii lingvistice și culturale a Europei, precum si încurajarea învățării limbilor străine pe tot parcursul vieții și în afară de școală.
În instituția noastră au fost defășurate următoarele activități :
Prof. Tudose Alice- elevii clasei a VI-a E
Pe data de 27.09. 2021 a avut loc activitatea cu tema European Day of Languages, cu elevii clasei a VI-a E.Activitatea a debutat cu o discutie despre statele membre ale Uniunii Europene, semnificatia acestei zile si scopul celebrarii ei in scoli. Elevii au fost invitati sa afle, folosind telefonul,cum se scrie si se pronunta “Te iubesc!” in limbile tarilor europene si sa realizeze apoi la tabla un tablou al Zilei Europene a Limbilor.
Prof. Popescu Grațiela -elevii clasei a VII- a E
Elevii clasei a VII -a E au fost antrenati intr-o calatorie virtuala prin Europa. Anul acesta am sarbatorit Ziua Limbilor Europene creând prezentari ale tarilor Europene. Elevii au selectat cateva informatii si au cautat cateva cuvinte utile sau care li s-au parut importante. Cel mai mult le-a atras atentia bogatia lingvistica a Europei.
Prof. Ivan Iuliana -elevii clasei a VIII-a A
Elevii au căutat, au citit și au tradus câteva proverbe amuzante în limbile partenerilor celor două proiecte Erasmus + „GREEN LIFE” și „PAST, PRESENT, FUTURE- IT IS ALL IN THE SKY”. Activitatea s-a intitulat “ Idioms of the world” și a fost înregistrată pe site-ul https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/23927/language/ro-RO/Default.aspx