SCIENCE, TECHNOLOGY, ENGINEERING, MATHS BY ART,
Parteneriat Strategic intre Scoli, finantat de Programul ERASMUS+
DURATA: 2 ani (2016-2018)
Parteneri: Cehia, Romania_Scoala Gimnaziala Nr. 7, Buzau, Grecia, Spania, Slovenia, Bulgaria si Turcia
Echipa de proiect: Popescu Gratiela (coordonator proiect), Urmuzache Marilena (director), Stanciu Stefana (director adj.), Ivan Iuliana, Matei Roxana, Aristotel Doinita, Ene Liliana.
Obiectivele principale ale parteneriatului: stimularea a creativitatii, incurajarea inovatiei, popularizarea stiintelor, dezvoltarea abilitatilor de a comunica intr-o limba straina, dezvoltarea competentelor digitale, motivarea profesorilor de a adapta cerintele educatiei in functie de stilurile de invatare ale elevilor, colaborarea in lupta impotriva prejudecatilor, rasismului si xenofobiei, promovarea valorilor europene de cooperare si colaborare pentru a contribui la integrarea pe piata muncii a cetatenilor uniunii europene.
STEM include un curriculum bazat pe ideea de educare a elevilor cu ajutorul a patru discipline diferite (in traducere): stiinta, tehnologie, inginerie si matematica. Mai exact, modelul STEM nu presupune studiul a patru discipline diferite, ci le integreaza intr-o paradigma de invatare coeziva, pe baza cererilor din lumea reala. Ceea ce diferentiaza STEM de educatia traditionala (bazata pe stiinta si matematica) este invatarea mixta ce le demonstreaza elevilor cum metoda stiintifica poate fi aplicata in viata de zi cu zi, le dezvolta gandirea bazata pe calcul si se concentreaza pe rezolvarea problemelor prin aplicarea solutiilor din viata reala. Acest tip de educatie incepe de la cele mai mici clase.
Dintre activitatile proiectului: competitia de LOGO, expozitia de modele 3D, prezentari cu personalitati marcante ale stiintelor din fiecare tara, calendar stiintific, vizite de documentare la Centrul Experimental Legumicol, Buzau, la Muzeul National Tehnic, Bucuresti, curs de introducere in robotica, activitati practice la Casa Experimentelor, Bucuresti, Saptamana Stiintei (27-31 Martie) organizata in scoala, expozitie de carte stiintifica, experimente amuzante , expozitie de desene si prezentari PP pe tema „Art under the Microscope”, workshopuri, prezentari cu inventii si descoperiri istorice, prezentari in diverse programe si aplicatii : PP, Vimeo, Calameo, ISSU, precum si alte activitati care sunt prezentate pe site-ul proiectului http://stem.lupacovka.cz/.
In acest proiect elevi si cadre didactice ale Scolii Gimnaziale Nr. 7, Buzau, au luat parte la Activitatile de Invatare, Predare si la Reuniuni Transnationale care au avut loc la PRAGA (CEHIA) RAKEK (SLOVENIA) si MANRESA (SPANIA)