Săptămâna mondială a spaţiului cosmic

4-10 octombrie 2021

 

Săptămâna mondială a spaţiului cosmic este marcată anual între 4 şi 10 octombrie, fiind o oportunitate excelentă pentru organizaţiile din întreaga lume să se reunească, să inspire şi să stimuleze interesul pentru spaţiu, pentru ştiinţele dedicate spaţiului şi pentru educaţie în domeniu.

Săptămâna mondială a spaţiului cosmic este o sărbătoare a spaţiului, declarată de ONU, în cadrul căreia evenimentele sunt organizate de mii de organizaţii, inclusiv agenţii spaţiale, companii aerospaţiale, cluburi de astronomie şi muzee.

Ediţia din 2021 a Săptămânii mondiale a spaţiului (World Space Week – WSW) are la bază tema „Femeile în spaţiu”, tema  fiind în concordanță cu obiectivele proiectului Erasmus+” Past, present, future- it is all in the sky”, cu nr. de referință 2020-1-PL01-KA229-082143_2, 2020-2022.

 Săptămâna Mondială a Spațiului 2021, a sărbătorit realizările și contribuțiile femeilor din sectorul spațial și științe, oferind următoarei generații posibilitatea de a fi prezentate modelele feminine din întreaga lume. Elevii școlii noastre au făcut cercetări pe internet despre impactul incredibil pe care l-au avut femeile asupra sectorului spațial și al științei și au sărbătorit unele dintre numeroasele femei uimitoare care au făcut parte din călătoria noastră către stele.  Cercetările efectuate de elevi au avut drept rezultat realizarea unei expoziții în holul școlii.

Activitatea a fost coordonată la nivelul instituției de prof. Aristotel Doinița și prof. Tudorache Maria.