ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR

26 septembrie 2021

 

Ziua Europeană a Limbilor este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul / multilingvismul, învățarea limbilor străine pe durata vieții. Obiectivele activitatii au fost: sensibilizarea elevilor asupra importanței învățării limbilor străine și diversificarea gamei de limbi învățate, în scopul de a crește plurilingvismul si înțelegerea interculturală ; promovarea diversitatii  lingvistice și culturale a Europei, precum si încurajarea învățării limbilor străine pe tot parcursul vieții și în afară de școală.

În instituția noastră au fost defășurate următoarele activități :

Prof. Tudose Alice- elevii clasei a VI-a E

Pe data de 27.09. 2021 a avut loc activitatea cu tema European Day of Languages, cu elevii clasei a VI-a E.Activitatea a debutat cu o discutie despre statele membre ale Uniunii Europene, semnificatia acestei zile si scopul celebrarii ei in scoli. Elevii au fost invitati sa afle, folosind telefonul,cum se scrie si se pronunta “Te iubesc!” in limbile tarilor europene si sa realizeze apoi la tabla un tablou al Zilei Europene a Limbilor.

Prof. Popescu Grațiela -elevii clasei a VII- a E

Elevii clasei a VII -a E au fost antrenati intr-o calatorie virtuala prin Europa. Anul acesta am sarbatorit Ziua Limbilor Europene creând prezentari ale tarilor Europene. Elevii au selectat cateva informatii si au cautat cateva cuvinte utile sau care li s-au parut importante. Cel mai mult le-a atras atentia bogatia lingvistica a Europei.

Prof. Ivan Iuliana -elevii clasei a VIII-a A

Elevii au căutat, au citit și au tradus câteva proverbe amuzante în limbile partenerilor celor două proiecte Erasmus + „GREEN LIFE” și „PAST, PRESENT, FUTURE- IT IS ALL IN THE SKY”. Activitatea s-a intitulat “ Idioms of the world” și a fost înregistrată pe site-ul https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/23927/language/ro-RO/Default.aspx