Ziua Europeană a Limbilor – 26 septembrie 2020

 

Sărbătorită cu scopul de a atrage atenția elevilor cu privire la importanța învățării limbilor străine și diversificarea gamei de limbi învățate pentru a spori plurilingvismul și înțelegerea interculturală, precum și încurajarea învățării lingvistice pe tot parcursul vieții în școală și în afara școlii, fie în scop de studiu, pentru nevoi profesionale, în scopuri de mobilitate sau schimburi internaționale, Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită și de elevii clasei a VII-a A, coordonați de prof. Ivan Iuliana.

Elevii clasei a 6-a B, coordonați de prof. Popescu Grațiela, au sarbatorit ziua limbilor europene invatand o noua tehnica:  AGAMORAF. Aceasta tehnica de pliere si colorare a hartiei creaza un efect vizual inedit.

Initiatorul acestei miscari artistice,  Yaacov Agam, un artist, un gânditor și filozof . Agam nu a prezentat niciodată motive figurative în lucrările sale și, de la începuturile sale în artele plastice, el a fost întotdeauna un artist abstract. O altă trăsătură particulară în arta lui Agam este folosirea culorilor, a căror studiu și utilizare a învățat la Bauhaus. Aceste culori se remarcă că fiind foarte vii, strălucite și variate în toate creațiile sale. Încă o dată, alegerea culorilor care apar în lucrările sale are o relație directă cu religia evreiască, deoarece Yaacov Agam consideră curcubeul drept primul dar de la Dumnezeu pentru omenire.

Creatiile elevilor ilustreaza steaguri ale tarilor europene: