#BeActive

În urma statisticilor îngrijorătoare privind neimplicarea în sport şi activități fizice, Comisia Europeană a lansat “Săptămâna Europeană a Sportului” pentru a încuraja participarea în activităţile sportive din viaţa socială curentă a cetățenilor europeni. În acest an, evenimentele se desfășoară în perioada 23-29 septembrie, sub sloganul #BeActive (Fii activ).

Scopul „Săptămânii Europene a Sportului” este promovarea sportului şi activităţilor fizice pe continentul noastru şi se adresează fără discriminare tuturor cetăţenilor, indiferent de vârstă, mediu social, nivel de pregătire şi celor cu dizabilităţi şi nevoi speciale.
Numărul de participanţi şi evenimente s-a mărit constant în fiecare ediţie începând din anul 2016, ajungând la 38 de țări,  peste 40 de milioane de oameni care au făcut mișcare şi mai mult de 106.000 de evenimente desfășurate. În urma celor patru ediții organizate în România s-a înregistrat o creştere semificativă, ajungându-se astfel la un maxim în anul 2017, respectiv 76.000 persoane.

Elevii noștri au participat, plini de energie, la diverse activități sportive!