Corul de copii al Scolii Gimnaziale Nr. 7 Buzau, „Serafimii”

La ziua Hramului Bisericii Sf. Nicolae, au participat 60 de elevi din clasele pregătitoare și clasa I, prof. Stanciu Ștefana, prof. Stere Georgeta, alături de profesorii lor de religie prof. Matei Roxana și prof. Stoica Lenuța.

Elevii au participat la slujba arhierească, au cântat colinde și au recitat poezii, și au fost răsplătiți cu daruri.

„Este un sfânt popular, datorită blândeții, smereniei, milosteniei și iubirii pe care el le-a arătat în toată viața lui, atât în copilărie, cât și la maturitate, când a devenit arhipăstor al turmei cuvântătoare a lui Dumnezeu din provincia Lichia, din Asia Mică. Iată cât de îmbucurător este să constatăm faptul că, an de an, copilașii frățiilor voastre au sentimente de admirație, de prețuire și de dragoste față de acest mare sfânt al Bisericii din secolul al IV-lea, pe care îl percep acum, în secolul al XXI-lea, ca și cum este prezent lângă ei. Aceasta se datorează, desigur, dumneavoastră, părinților și bunicilor, deoarece îi educați, încă din pruncie, în spiritul credinței și valorilor Bisericii noastre, care are rugători în ceruri atâția sfinți martiri, mărturisitori, ierarhi și cuvioși”, a subliniat Chiriarhul locului.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii, binefăcătorii și slujitorii sfântului lăcaș, mutați la Domnul. Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.

Sărbătoarea hramului a fost înfrumusețată de prezența mai multor elevi de la Școala Gimnazială nr. 7 din Buzău, îmbrăcați în costume populare, care au cântat colinde și au recitat poezii, primind daruri din partea parohiei.

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Buzău și-a cinstit ocrotitorul