Citim împreună pentru a vindeca planeta!- 5 februarie 2020

Anul acesta Citim Împreună Romania a dorit să dedice ZICI (Ziua Internațională a Cititului Împreună) viitorului: al copiilor și al planetei deopotrivă. Pe data de 05 februarie 2020 elevii școlii noastre coordonați de cadrele didactice au vorbit despre fricile, speranțele și responsabilitățile lor cu privire la viitor într-o acțiune comună intitulată Citim împreună pentru a vindeca planeta!

La activitate au participat un număr de 130 de elevi de la clasele Pregătitoare D, Clasa a II-a C , clasa a II-a E, clasa a V-a E, clasa a VI-a A și clasa a VI-a D, coordonați de prof. Ungureanu Andreea, prof. Coroi Mariea, prof. Tacu Cristina, prof. Matei Roxana, prof. Ivan Iuliana, prof. Bundă Cristina și bibliotecar Calcan Didina.

Scopul activității a fost stimularea interesului pentru lectura individuală și colectivă în vederea dezvoltării și activizării vocabularului. Elevii au lecturat cartea ,,Pomul cel darnic”, de Shel Silverstein, ,,Antonia si prietena ei, buburuza”, Povestiri istorice și au făcut cunoștință cu biblioteca. Domnișoara bibliotecar a prezentat elevilor prezenți volumele de carte pe care aceștia le găsesc în biblioteca școlii, au purtat discuții despre importanța lecturii în viața noastră, cum ne dezvolta imaginația și vocabularul. Elevii au vorbit despre cărțile lor preferate și i-am îndrumat și pe ceilalți să citească aceste cărți.